Material - Noga utvalda för badrummet

Alla våra badrumsmöbler är tillverkade i hållbara och noggrant utvalda kvalitetsmaterial. De görs i vår fabrik i Jönköping, där de småländska skogarna tar vid. 

Till våra trämöbler använder vi riktigt trä. Som möbelsnickare vet vi hur trä ska behandlas och hur det uppför sig i en fuktig miljö. Vi tillverkar badrumsmöbler som tål att användas varje dag, under många år framöver. Alla tvättställ är i ytterst slitstarka material designade för att passa just våra möbler, våra idéer och våra höga krav på kvalitet. Eftersom badrummets ytor utsätts för dagligt slitage, fukt och regelbunden rengöring rekommenderar vi att du hanterar dem omtänksamt för att de ska hålla sig fräscha länge. Se skötselråd.

Skivmaterial

valfri ncs

En del modeller kan beställas i valfri NCS-kulör som extra tillval. Mer personlig än så kan en möbel nästan inte bli. Skåpsstommar och lådfronter tillverkas av fukttröga MDF-skivor som lackas omsorgsfullt i valfri NCS-kulör i flera lager. Med denna teknik bildas en helt tät yta utan skarvar, vilket innebär att möbeln står emot den tuffa badrumsmiljön på allra bästa sätt. Eftersom skåpsstommar och lådfronter tillverkas på samma sätt får hela möbeln ett enhetligt utseende.

Ek

Möblerna är fanerade med äkta ek på både skåpsstommar och lådfronter. Ek är ett levande material, vilket innebär att träet får sin slutliga färg först efter en tid. Utanpå faneret stryks två lager klarlack för en tät och fukttålig yta utan skarvar. Vid tillverkningen mönsterpassar vi trädetaljerna så att alla delar får ett enhetligt utseende. Ek är ett levande material, vilket innebär att träet får sin slutliga färg först efter en tid. Alla delarav Aspens möbler är tillverkade i äkta ek för att träets mognadsprocess ska se likadan ut på både skåpsstomme och lådfronter.

Svart ek

Våra möbler i svart ek är fanerade med äkta ek på både skåpsstommar och lådfronter. Faneret betsas och stryks sedan med två lager klarlack som ger en tät och fukttålig yta utan skarvar. Ekstrukturen syns tydligt genom lacken. Därmed kombineras det sobra intrycket av en svart möbel med naturkänslan i en ekmöbel. Skåpsstommar och lådfronter tillverkas på samma sätt vilket gör att hela möbeln får ett enhetligt utseende.

antracit

Skåpsstommar och lådfronter tillverkas av fukttröga MDF-skivor som lackas med UV-lack i vår utvalda kulör Antracit. Med denna teknik bildas en helt tät yta utan skarvar, vilket innebär att möbeln står emot den tuffa badrumsmiljön på allra bästa sätt. Skåpsstommar och lådfronter tillverkas på samma sätt vilket gör att hela möbeln får ett enhetligt utseende. Färgkod NCS S 7604-B03G, Glans 20.

vit

Skåpsstommar och lådfronter tillverkas av fukttröga MDF-skivor som lackas med vit UV-lack i flera lager. Med denna teknik bildas en helt tät yta utan skarvar, vilket innebär att möbeln står emot den tuffa badrumsmiljön på allra bästa sätt. Eftersom skåpsstommar och lådfronter tillverkas på samma sätt får hela möbeln ett enhetligt utseende. Färgkod NCS S 0500-N, Glans 20.

vit högblank

Vita högblanka möbler från Aspen är alltid lackade, vilket innebär att flera lager lack omsluter en fukttrög MDF-skiva. Denna process skapar en helt tät yta utan skarvar. Skåpsstomme och lådfronter lackas på samma sätt, vilket gör att hela möbeln tål den fuktiga badrumsmiljön på allra bästa sätt. Färgkod NCS S 0500-N, Glans 80.

Tvättställsmaterial

Emaljerad plåt

Emaljerad plåt förenar plåtens stabilitet och konstruktionskvalitet med hårdheten och den kemiska motståndskraften hos glaset och ger det en homogen form. Det görs genom att en glasyr, en extremt tunn emaljyta, appliceras och bränns in i plåtstommen. Glasyren och plåten bildar en oupplöslig förening.

Glaserad plåt är lätt och extremt tåligt. Det sammansatta materialets slaghållfasthet visar att det är hårdare än granit och smaragd. Den tillslutna, porfria ytan är absolut hygienisk, lackavvisande, färgäkta och varaktigt skyddad mot korrosion samt mycket motståndskraftig mot repor och slitage. Emaljen tål t ex hushållskemikalier och nagellack utan att missfärgas.

Glasyrens färgglans är till och med immun mot klimatpåverkan och starkt UV-ljus. Den glaserade plåten bevarar sin finish och sina hygieniska egenskaper under produktens hela livslängd.

Porslin

Porslin är det hårdaste, mest slitstarka material ett tvättställ kan bestå av. Det håller för generationers användning utan att repas. Porslinstvättställ har en glaserad yta som är lätt att hålla ren. Ytan är beständig mot de flesta kemikalier med undantag för starka syror (t. ex. saltsyra och svavelsyra) och starka alkalier (t. ex. kaustiksoda).

Porslin är ett naturmaterial och tillverkningen är ett hantverk. Varje tvättställ får sin egen individuella form i ugnen, och den glaserade ytan är lika livfull som vacker. Längdmåttet påverkas och får ha en tolerans på +/- 1% av tvättställets totala längd. Varje tvättställ genomgår en kvalitetskontroll och granskas för att hålla de toleranser som angetts. Rengör porslinstvättställ regelbundet med vanligt rengöringsmedel. 

evermite

Evermite består i huvudsak av krossade mineraler med bindemedel och har en jämn, porfri och slitstark yta i blank gjutkomposit. Det är ett naturligt, miljövänligt material som är extremt reptåligt och kemikalieresistent. Ytan håller också värme på ett behagligt sätt. 

Ytan på produkten är belagd med gelcoat, d.v.s. härdat harts som innehåller pigment och kvartspartiklar. Detta skikt ger den slutliga glansen och jämnheten. Resultatet blir att kan du vara säker på att ditt tvättställ kommer att se nytt ut i flera år framöver. Vid eventuell mindre skada i tvättställ finns lagningssats att beställa. Alla Evermite-produkter omfattas av 10 års garanti mot tillverkningsfel

Bänkskivor

Mörk granit

Granit är en av de vanligaste bergarterna och består av olika mineraler såsom fältspat, kvarts och något glimmer. Den ena granitskivan är inte den andra lik och kan variera i färg beroende på mineralernas sammansättning. Bänkskiva i granit ger en lyxig känsla och är mycket tålig mot värme, kyla, slag och andra påfrestningar. 

Silestone

Silestone består av 94% naturlig kvarts som är en av de hårdaste mineralerna  i världen, vilket gör skivan utomordentligt hård och motståndskraftig. Det är en ickeporös yta och den enda skivan med antibakteriellt skydd som är perfekt lämpad för bland annat badrum. Skivan är resistent mot fläckar från kaffe, vin, olja, syror och andra vardagsprodukter samt repor, slag och stötar.

Kompaktlaminat

Kompakt högtryckslaminat är ett vattenavvisande material med en otrolig motståndskraft – inte bara mot vatten, utan även mot smuts, vanliga hushållskemikalier och repor. Tack vare hög densitet är materialet extremt hållbart och har också en minimal miljöpåverkan. Kompaktlaminatet består av en träfiberbaserad cellulosaprodukt, som till största delen består av papper. Vid återvinning kan kompaktlaminatet användas för produktion av förnyelsebar energi där de huvudsakliga restprodukterna vid förbränning är vatten och koldioxid.